22-02-2019 18:00 - 22-02-2019 23:55

Elisabeth indtager Ollerup Forsamlingshus :-)

Da Juncker på kanten af november 18 spillede på Olferts, introducerede han faktisk spillestedets næste solist, ved at give sin version af Elisabeths Sotto Voce ”…syng for mig / syng om alt hvad der bevæger sig.” 

Det må man sige at den sprælske sangerinde har gjort, siden hun i sluthalvfjerserne var forkvinde i speedensemblet Voxpop og til hun for et lille år siden udgav sit seneste album Rettidig Ømhed på hendes 60-års fødselsdag.

Fredag den 22. februar slår Elisabeth vejen forbi Olferts, og hun tager fire unge århusianske musikermænd med sig. Der er lagt op til en rockaften med en af landets dygtige sangerinder og –skrivere. Det dugger og kinderne bliver hede, når Elisabeth tar’ fat om kærligheden og erotikken. Billetter til både musik og mad kan købes over www.ollerupforsamlingshus.dk eller direkte på billet.dk
Elisabeth startede sin musikkarriere i det forrygende pop-/rockband Voxpop.

Orkestret skabte opmærksomhed via skarpe tekster og betragtninger samt energiske sceneoptrædener, hvor hun gav den gas i sorteplastiksækstrutskørter og lignende.


Voxpop blev springbrættet til en solokarriere, der startede i 1984 med albummet Elisabeth, blandt andet med hittet En sømand som dig og Hud mod hud. I løbet af firserne og halvfemserne kom der jævnlige udgivelser. Hvor hendes tekster i Voxpop var meget social og samfundsorienterede, bevægede hun sig som solist over i det sanselige og erotiske univers, som hun ikke mindst er i på Rettidig Ømhed, der ligger tusinde af sømil fra gamle AP og Mærckiney. Hun har også på bedste vis beskrevet glæden ved at få børn, i for eksempel Hun Danser En Morgen.


Elisabeth bidrog med sange til Åh Abe børnerockudgivelserne, hvor hendes Hemli Helikopter lagde navn til den med de nye børnesange. Med Lær Mig Nattens Stjerne gjorde hun det legitimt, at sætte strøm og poprytme til den danske salmeskat, og fik blandt andre ”nevøernes” (og mine) ører op for Sig Månen Langsomt Hæver.


Hun var som ung vært på Det Elektriske Barometer på P4 og har senere skrevet børnebøger. 
Elisabeth Gjerluff Nielsen (Gnags Peter og Jens’ lillesøster) har også været flittigt til at skrive for andre danske sangerinder. ”Ray Dee Ohh: Jeg vil la lyset brænde, Søs Fenger: Holder øje med dig / Fodspor I Sneen og Lis Sørensen: Brændende Læber er bare nogle af dem.


Rettidig Ømhed’ er sangerindens 10. voksenalbum. Allerede på åbningsnummeret Natten er bare nat hører man tydeligt, at Elisabeth og hendes uimponerede musikere ikke har glemt rocken. Og i Hjertet Mellem Mine Ben holder hun tungen lige (mellem benene, kunne man fristet til at skrive) med en poetisk beskrivelse af svimlende erotik. Elisabeth sparker i den grad døren ind og synger ærligt om den moderne modne kvinde. Der er lagt op til en aften med nye og ældre sange fra hendes store katalog, når hun med sine unge mand spiller op i Ollerups Forsamlingshus.