06-05-2017 18:00 - 06-05-2017 23:30

Secret Oyster koncert - LÆS ANMELDELSEN HER

Kult-bandet Secret Oyster er tilbage på den danske musikscene. Som få andre danske bands har Secret Oyster nydt international anerkendelse, både i deres første levetid i 70’erne og siden de i 2007 blev gendannet.

Bandet opstod i 1972 som en forlængelse af den instrumentale side af Burnin Red Ivanhoe, og frem til 1977 havde Secret Oyster et navn på den progressive rock/fusions-scene både nationalt og internationalt. Deres fire plader fra den periode har kult-status i dag, ikke mindst blandt amerikanske fans. De er således alle blevet genudgivet i netop USA.

Det var da også en udenlandsk opfordring, der fik sat bandet sammen igen. Det amerikanske label The Laser’s Edge påbegyndt i 2005 genudgivelsen på cd af de fire originale vinyludgivelser, hvorefter den amerikanske NEARfest festival inviterede bandet, der ikke havde været samlet i 30 år, til at spille en re-unionkoncert i Bethlehem, nær New York. Koncerten blev på alle måder en stor succes, der blev fulgt op af en live-cd-udgivelse med hele koncerten, af en ny invitation til at deltage i en amerikansk festival – nu som hovednavn – og siden da en række koncerter i Danmark, der har bekræftet, at også her har Secret oyster en stor fanskare.

Claus Bøhling - guitar
Karsten Vogel – saxofoner
Daniel Fridell – keyboards
Assi Roar – bas Ole Streenberg – trommer

Glæd jer til en tur i tidsmaskinen i Ollerup Forsamlingshus. Døren åbnes kl. 18.00. Mad kl. 19.00. Bandet går på ca. kl. 21.00. Vi ses på Olferts!

Anmeldelse

SECRET OYSTER d.6/5 på spillestedet OLFERTS i Ollerup Forsamlingshus.

 

FORNEM!  Sådan vil jeg beskrive musikken.

SUBLIM!  Sådan vil jeg føje til.

YDMYG! Var jeg den aften.

TAKNEMMELIG!

SECRET OYSTER er et gammelt rock/jazz fusionsband fra start 70erne. (Min ungdom og absolut min musik) Dengang med Kenneth Knudsen på sine banebrydende keyboards.

Jeg glædede mig meget til koncerten lørdag d.6/5 med det nuværende Secret Oyster:

Karsten Vogel -saxofoner, Claus Bøhling – guitar, Ole Streenberg – trommer, Assi Roar - bas, Daniel Fridell - keyboards

De spillede vidunderligt. De spillede balletmusik fra Vidunderlige kælling, en ballet opført på Det Kgl. Teater, de spillede fra Sea Son, og også Straight to the Krankenhaus bl.a.

Jeg nød hvordan lyduniverset, musikken hele tiden havde en fin balance af både jazz og rock, stramt komponeret og en fornøjelse at opleve og lytte til. Nogle af os dansede også lidt i slutningen af første sæt, men jeg syntes, det var synd, for det var så STORT at disse musikere stod på scenen i Ollerup Forsamlingshus og spillede for os, så jeg stod og svingede med i baggrunden i stedet.

Det var en stor glæde og unikt at se og høre så erfarne og fine, ældre jazz/rockmusikere fordybe sig og nyde musikken og spille for os i flot samspil.

Det var en fornøjelse at få Claus Bøhlings anekdotiske intros og fantastiske guitarsoloer og måske en lille kommentar fra Karsten Vogel, som spillede sin karakteristiske, fabulerende, legende sax og lille truthorn. Bag trommerne sad Ole Streenberg, dygtig (jazz)trommeslager med stærke trommesoloer. Og de to ”unge” var Assi Roar på bas og yngstemand Daniel Fridell på keyboard.

De fem musikere i Secret Oyster uanset alder krængede sig selv ud i musikken og gav os i salen en sublim musikoplevelse.

Secret Oyster spillede to medrivende sæt. Og ekstranummer. Og modtog salens stående applaus.

Der var også god lyd.     

Og Mias økomad inden koncerten var god.

Secret Oyster debuterede i Montmantre i 1972 på initiativ fra Karsten Vogel, som nu er 74, og som efter koncerten takkede publikum og Ollerup Forsamlingshus, og både han og de andre musikere vender gerne tilbage og spiller. Det kunne vi, publikum, også godt mærke.

Helle Bo19/5 2017.