Afenginn 2009

PRAGTFULDT PUBLIKUM

Afenginn leverede musikken

Normalt er det bandet/orkesteret/solisten der træder tydeligst frem i hovedet, når jeg dagene efter en koncert, skal skrive om den, men i lørdags på Spillestedet Olferts var det publikum, der står stærkest tilbage i erindringen.
Ikke at det var uvæsentligt at det var Balkan- (og alt mulig anden anderledes klingende) inspirerede Afenginn, der leverede musikken. I midten var den karismatiske mandolinfinne med det duvende rastahår.  Han dirigerede publikums klap, først med mandolinen, så via ansigtsudtryk og senere ved hjælp af sine hænder. Og de fulgte hans mindste vink, og gav det medspil, som må være drømmen for en hver optrædende.
Til hans venstre side stod en af dansk rocks mest erfarne guitarister. Aske Jacobi startede først i 80’rne i den første udgave af News (dem med Gitte Naur) og har derefter spillet med stort set alle, der er værd at nævne: Sanne, C.V., Helmig osv osv. I selskab med aften gins besætning af noget yngre mænd betjente aldrene Aske bassen, og råbte sammen med de andre, når melodierne gik over i råb. De var ret gode til at råbe esperanto! Verdenskunstsproget få taler og ingen forstår.
Også trommeslageren, der uden at gøre meget væsen af sig, holdt rytmen.
Violinen og klarinetten skiftedes til at dominerer melodierne, der ofte gik fra det helt stille, ja nærmest helt i stå, til at flyve op i tempo, til det nåede rundtossede stadier. I de stille passager vuggede publikum blidt med, og ved et hvert et tiltag på tempo var dansegulvet fyldt.

Stor glæde for arrangørerne med sådan et publikum. Og dejligt med så mange forskellige mennesker: gamle garvede Ollerupforsamlingshusbrugere, nye ansigter helt fra Langeland og unge friske fjæs, blandt andet oppe fra lærerskolen. Rart at få bekræftet, at der er folk der vil komme til vores tem’lig forskellige koncerter.

Vi håber, I kommer igen til koncerterne i 2010!

Anders poet / Anders Rostrup Lorentzen