Marie Frank & Mikael K’s Klondyke 2010

Et isende koldt forsamlingshus, en personlig pandehulebetændelse, og to af de andre ”OlfertsPartisanere” var endnu mere syge, men sørgede for blomster og isrydning, før de tog hjem i seng, og måtte gå glip af en fantastisk dobbelt koncert, øv for Peter og Annette.
Uden publikum, ingen koncerter, men med udsolgt før kick off var der nul bekymring!
Lydprøver der skabte store forhåbninger. Søde ukrukkede musikere, der fandt vores lille sted uimodståeligt.
De andre ”OlfertsPartisanere” dukkede op, og publikum droppede ind, og varmen og den venlige stemning tog over og strømmende til. Lidt vanlig trippene i køknet, først efter BrugsNiels og øllerne. Han og de kom, og drikkevarerne røg ind i en ruf. Så ventede vi på maden, der selvfølgelig også kom. Velduftende laks med en speedsnakkende kok a la Gerricke. Sovsen ville skilles, men i to ihærdige stadig speedsnakkende forsøg, fik han den samlet (ikke gift!), og det hele blev anrettet og serveret for publikum. Det smagte himmelsk, fisk, tilbehør og ikke mindst den samlede sovs!
Opvask og bar. Glem ikke der står en ”OlfertsPartisan” bag, og giv hende og ham din hånd ved lejlighed. Ikke bare en klappe, men også en gang i mellem en praktisk, så bliver det aldrig surt at være med til at servere koncerter i Ollerup Forsamlingshus!

MARIE FRANK & GEMALEN

Marie Frank indtog som altid scenen med osende charme. Hvad enten hun så jogger ledningen ud af Anders’ guitar, eller beretter om da Nora Jones overtog de sange (og millioner) som Marie tidligere havde fået option på (og afvist!), eller hun afslutningsvis giver en s-lyds børnesang, ssså hele sssalen sssamlesss om, at hun er ssså sssuper sssej og sssød!

Marie var ked af, at hun og Anders P. i presseomtalen til koncerten, fremstod som ægtefolk a la Susie & Leo, Keld og Hilda. Hvilke navne ingen var kommet i tanke om, hvis hun og Anders ikke havde nævnt dem. For Marie er en helt anden slags cowgirl. Hesten er en Rockette 88, og det kan godt være hun ikke kan stemme guitar, mens hun snakker, som nordjyderne: Hausgaard, A. Olsen og Mikael K, men hun kan fylde rummet med sine sange og skabe ”feel good stemning” højere end til loftet. Og Anders P. spiller en anden slideguitar end en mere sødvanlig corny countryjoe, og minder mere om en verdensfjern højhåret moderne hippie, end noget fra en røgfyldt kro i det nordligste Jylland. Men at de klæ’r hinanden, (og TILLYKKE MED BRYLLUPPET, ANDERS & MARIE!) det ser enhver med hjerte for americana, midtfynsk og midtjydsk i en meget perfekt blanding!

Marie Frank fortalte, at hun regner med at et nyt album måske er klar til august. Vi fik lov at høre nogle af de nye numre, og det lyder lovende.
Og Anders Pedersen kan også høres i Giants Sand, med Howe Gelb og som kapelmester i DeSoto Caucus. Et rygte siger, at der måske kommer en udgivelse med C. V. Jørgensen og DeSoto Caucus, fra deres fælles optræden under Århus Festuge 2009.

MIKAEL K & KLONDYKE

Det er ikke hver dag Klondyke kommer til Klondyke. Fod i hose! Bandet overtog et forvarmet publikum, og lod dem ikke køle ned. Mikael K lagde ud med et par nye numre. Blandt andet den tankevækkende PIGEN I MARKEN, ”der har pyromaorange pandehår”, og selvom hun er uddannet dyrlæge, malker køer for bondemand Hilmer i Nordjylland, og sender penge og tanker til hendes børn, der er hjemme i Ukraine.
Han havde også en ny sang med, om en massemorder/englemager fra fortidens Vesterbro i KBH. Dyster tekst til glad melodi og refræn. Jeg tror, jeg så et par kvindeansigter, der ikke lyste af lutter begejstring. Men den kom tilbage, da trusserne røg af på Aros, ”så du kan gå med bar numse under kjolen og se på kunst.” Det virker!

Mikael K er i centrum med banjo eller guitar og blød nordjysk stemme. Han blev flankeret af trommeslageren, musikproduceren og rockfotograf Per Lange og til venstre af bassisten Anton Johannes Hejl. Begge også med på kor og sympatisk væremåde!

Efter pausen blev der ryddet plads til dans, og bandet gearede viserne efter det. Blandt andet nummeret om Cafe Bukowski hvor ”tjeneren er fra Jønköping, han hilser med et bøsset vink, stamkunderne de kalder ham the missing link,” og hvor ”Schades genfærd går forbi, han vil ha’ en bajer og lidt filosofi,” fik folk ud at svinge og vrikke.
Mit Klondykehjerte slog et ekstra slag, da jeg registrerede en ung pige sang med på sangene. Det er sgu da dejligt, at opdage at der er unge ører til den danske rockpoesi!

Mikael K & Klondykes nye greatest album, udkommer i dag den 8. februar. ”GULDGRAVERNES OPSAMLINGSHEAT” med 17 godt
prøvede sange og 3 helt nye.
Mikael K & Klondyke regner også med at komme med et album med splinternye sange sidst på foråret. Det kan gå hen og blive et Klondyke år i år. De startede i hvert fald flyvende på Olferts.

MIKAEL K & KLONDYKE med
MARIE FRANK & ANDERS PEDERSEN

Aften skulle vise sig at rumme et 3. orkester. Bonus til et veloplagt publikum og et spillested, hvor det blev selvindlysende, at musikerne holdt af at optræde.
Allerede under Marie Franks set var Klondykes Per Lange oppe og lægge trommer på et af hendes nye numre, og i Klondykes første sæt kom familien Frank/Petersen ind og var med på Mikael K’s Pete Seeger oversættelse: ET TIDSPUNKT TIL ALT (Turn Turn Turn.)
Da Klondyke havde spillet deres dansesæt, kom de ind til ekstranummer, havde de Anders og Marie til det der skulle vise sig at blive 3. halvleg. Her brillerede den nyopståede konstellation med en smuk genoplivning af Nico’s Femme Fatale fra den legendariske ”bananplade” af The Velvet Underground, den hvor Andy Wharhol var producer og et gennembrud for både Lou Reed og John Cale.

Gode gamle Neil Youngs Huricane brød også frem i en lavmælt kvindeligudgave. Ingen tvivl om den canadiske rock og countrykonge har og er en stor inspirationskilde for Marie Frank. Han er jo også den største ….

Som om det ikke var nok. Vi fik til slut et Johnny Cash glansnumre ”I’m going to … Olferts”. Den startede med at Anders P. afslørede sin dybe mandestemme, og Marie ”duetlerede” ham med sin (det kan man vist ikke sige, men det er da klart nok, ikke?) Og til sidst trådte banjomanden Mikael K til mikrofonen og afsang en dansk tekst, hvor et af versene var en direkte og ny-baglokale-skrevet hyldest til Spillestedet Olferts!
Ingen forlangte mere, bægret var fuldt, en fuldendt aften var til ende og alle var glade! Søde og glade!

Anders Poet