20190415183113069_636909498730691414

Annika Aakjær

12. april 2019
Arrangør

Dørene åbner kl. 18.00
Middag kl. ca. 19.00
Koncert cirka kl. 20.30

– ARRANGEMENTET ER AFVIKLET –
Se galleri fra aftenen her

ANNIKA AAKJÆR MED BAND spiller på Olferts den 12. april og Tom Bjerg sørger for opvarmningen.

Når man, som Annika Aakjær, har været en markant del af seerslugende Toppen Af Poppen (populært TV 2 program), vågner man pludselig op og er blevet en del af den. Annika har ellers været en aktiv del af den danske musikscene siden 2008, men nu er hun blevet hot.

Så man skal nok skynde sig, hvis hun skal opleves med lyslevende band på Olferts fredag den 12. april i Ollerup Forsamlingshus

Til at varme og tune publikums ører op og ind, kommer Ulbøllebeboeren og sing & song writeren Tom Bjerg og giver forsmag på hans kommende dansksprogede album. Tom har tidligere været sanger i 90’er Gangwayagtige band Steric, men kendes mere lokalt fra Ollerup forsamlingshus vinterbalsband FreeSchool, der har sit udspring i Ollerup Friskole, hvor han også til daglig er lærer.
Man kan naturligvis tjekke begge solister ud på diverse spilletjenester.

Der er ved første ørekast ikke så meget Jeppe Aakjær over sprælske Annika med samme stovte jysklitterære efternavn, og så er der alligevel et lyrisk slægtsskab mellem Jens Vejmand og numre som Plads Nok og Skulder Ved Skulder, ikke mindst når det gælder socialindignation og sang/lyttebarhed.
Annika er mere Lindgrens Pippi end hun er Tommys pæne ordentlige søster, og det er ikke kun grundet hendes røde hår, men mere hendes energiske og lidt anarkistiske facon.

I 2008 debuterede Annika Aakjær med Lille Filantrop, hvor anmelderne kaldte hende en kvindelig pang dang til Niels Hausgaard. Hun er opvokset på samme egn, og har også en god portion af den gamle mesters stand-up-gener, og hendes musikalske portrætter kan måske også minde lidt om tidlige Hausgaard sange, men så alligevel ikke, for Annika er sgu helt sin egen.
Hun har udgivet 3 albums og har medvirket i teatersucces’erne Come Together og Oliver Med Et Tvist. Derudover har Annika været med i filmen ‘Dirch’ og i DR’s julekalender Julestjerner.
I Toppen Af Poppen viste hun hvor god en fortolker og skarp en tekstskriver hun er, da hun lavede danske versioner af hendes engelskskrivende kollegaer som Hempler, Rosendahl og Turboweekends Bjerregaard.

Uden besvær får Annika Aa storladen let pop til at rime på krasse indholdstunge tekster. Hendes evne til at bevæge og underholde sit publikum er unik. Annika har flere priser og nomineringer bag sig – senest 2 nomineringer ved Steppeulven 18.

Annika Aakjær har altid haft en særegen evne til at bevæge publikum med sin stemme og sine tekster, og ikke mindst at få folk til at grine af hendes vittige betragtninger fra hendes liv. Som hun fik dem til i efterårets one-woman-show Enebarn.
Til koncerten på Olferts er Annika ledsaget af hendes dejlige band. De har det bedste fra hendes albums og toppen af poppen, samt også nogle helt nye numre med. Der er meget at glæde sig til, hvis man vil opleve en af tidens brandvarme solister i Olferts hyggeomsluttende atmosfære.