BIB – En fodboldklub…?

Fodbold

Man kan ikke melde sig ind og man kan ikke melde sig ud. Sådan har det været i BIB siden starten i 1991. Man kommer bare, deler to hold og spiller (fodbold) til man synes man ikke kan mere. Næste gang kommer man igen og sådan fortsætter det. Nogen kommer ikke igen – og pludselig gør de alligevel.

Gennem årene – mere end 30 år – har der været rigtig mange boldspillere på banen. Vi kan ganske enkelt ikke huske alle. Men nogle har navne, som vi har tildelt dem efter hævdvundne ritualer, andre har bare kommet flittigt og har gjort indtryk.
Nogle har vi ikke set i årtier. De er ikke nødvendigvis glemt af den grund. Andre er kommet til for nylig og spiller ofte om tirsdagen.

Klubbens historie

I begyndelsen var bolden. Den lå på plænen bag Vester Skerninge Friskole i foråret 1991. Plænen var omgivet af en tilvokset å og en grussti. Den 9. april, som var en tirsdag, løb 8 smukke unge mænd på banen og gav sig til at sparke til bolden. De delte sig i 2 hold og spillede en god gang fodbold mellem to håndboldmål, uden helt at være klar over hvilken skelssættende begivenhed det var. Denne dag fødtes BIB.
Læs mere

Find BIB

BIB’erne spiller fodbold i Ollerup.

Fodbold-fællesskabet ”Gammel-BIB”

Fodbold-fællesskabet Gammel-BIB er en underafdeling af BIB  og blev etableret i 2019 af 5-6 fodboldglade BIB-seniorer. Gammel-BIB spiller på/ved Ulbølle Idrætsefterskole.

Der er knap 20 spillere i ”brutto-truppen” (dvs. på medlemslisten) og cirka 10-12 spillere møder til træning hver tirsdag. Bærende i klubbens ånd er, at det skal være sjovt at mødes og spille fodbold i en kammeratlig stemning. Man må ikke tackle, og frispark findes ikke. Det handler om at få motioneret de gamle ben og få pulsen lidt op en gang om ugen.

Nogle mener, at Gammel-BIB er der, hvor nedslidte BIB’ere går hen for at dø, men det er faktisk det modsatte – vi spiller for at leve videre.

Medlemmer

Nogle har lavet en liste over BIB’ere, der stadig er aktive eller har været aktive i nyere tid. Og en liste over de tilbagetrukne – dem der stilfærdigt har holdt sig borte fra banen i længere tid, men som stadig fylder i BIB’s historie og forhåbentlig endnu kan finde på at møde op, når vi i vinterhalvåret fejrer sæsonafslutning, julefrokost og generalforsamling.

Log ind og se BIB’s medlemsliste her