Om huset

Ollerup Forsamlings- og Aktivitetshus er en selvejende institution, et forsamlingshus og et aktivitetshus.

Ollerup Forsamlingshus

Et hus der rummer et spændende fællesskab og foreningsliv, og som også giver mulighed for almindelig udlejning.

Fællesskabet er omdrejningspunktet for Ollerup Forsamlings- og Aktivitetshus, sammen med ønsket om, at danne en stærk ramme, om et forskelligartet og anderledes foreningsliv, hvor der er plads til alle, og gerne det skøre og skæve.

Vi er base for sjove og begivenhedsrige arrangementer, lige fra de fedeste Olferts koncerter til de skøreste Vinterbal, børne teaterforestillinger, hyggelige eftermiddage i Børnefilmsklubben Udgårdsbiffen, teaterstykker, cirkusforestillinger, fodboldklubben BIBs ”vinteraktiviteter”, folkemøder, Kunstforeningen ”Åbne Døre” og alle de spændende tiltag, som folk ellers måtte kunne finde på – bare kom an!.

Derudover lægger huset lokaler til et utal af ungdomsfester, og masser af andre udlejninger, til glæde for lokalsamfundet.

På denne hjemmeside kan du læse om de forskellige foreninger og aktiviteter, vores ikke helt almindelige forsamlingshus rummer.

Du kan også se en video, hvor vores formand, Jørgen, viser Danny Fobian fra Radio Diablo rundt i huset.

Historie

Huset blev bygget 1885 – i den store periode for både forsamlingshuse og andelsbevægelse.

Siden, i slipstrømmen af ”de glade halvfjerdsere”, der bestemt satte sit præg på det Sydfynske, blev Ollerup Forsamlingshus overtaget af nogle aktivistiske unge mennesker, der lagde kimen til det Ollerup Forsamlings –og Aktivitetshus vi kender i dag.

I 1994 der kommer der atter nye folk til, og gav aktiviteterne en tiltrængt saltvandsindsprøjtning.

Dette foreløbige sidste kapitel skrives der stadig på, i et lønligt håb om, at der en dag vil komme nye, og gerne yngre, kræfter til – I skal være så hjerteligt velkomne!