Christian Hjelm

Christian Hjelm

9. oktober 2015
Arrangør

Billet pris på nettet: 170 kr.
Billetpris i døren: 200 kr.
Madbillet pris: 100 kr.

Dørene åbnes kl. 18.00.
Maden serveres cirka kl. 19.00.
Musikken starter cirka kl. 20.30.

– ARRANGEMENTET ER GENNEMFØRT –
Se galleri og koncertomtale her

Start efteråret, ferien, hvis du har sådan én, og tag endelig eventuelle feriegæster med til Spillestedet Olferts fredag den 9. oktober, hvor et af de nyere skud på den danske sangskriverstamme: Christian Hjelm, kommer til Ollerup Forsamlingshus og giver koncert og den lokale trio Dit Held sørger for opvarmningen. Dørene åbnes kl. 18.
Temaet for aftenen kunne vi passende kalde: udviklede talenter! Olferts byder på tre af slagsen, to på musiksiden og en på den gastronomiske. Vanen tro kan man sikrer sig en helstøbt aften med mad, musik og drikke. En ung kok, fra en af de prisbelønnede restauranter i København, vender hjem til det sydfynske for at lave delikat Olferts-menu med en ven. Mathias vil med garanti gøre sig Umage, når han sammen med Sebastian tilbereder, forret: stegt salat med en muslingeragout. Hovedret: helstegt kylling med sydfynske grønsager.

Da Christian Hjelm fra The Figurines tog springet til solist og udgav Før Vi Blev Lette i 2012, blev han blandt andet udråbt som ”den nye Kim Larsen,” med numre som Alibi, Fri Leg og Lang Vej Igen. Nok fordi albummet slog benene væk under anmelderne og fik dem til at tænke på den gamle nationalskjalds solodebut: Værsgo. Det var nu en anden markant sanger og sangskriver Christian Hjelm hjalp og formentligt selv fik inspiration af, da han medvirkede på Nikolaj Nørlunds Alt Sammen Lige Nu i 2012. Her spillede han på diverse instrumenter, sang kor og duet med Hr. Nørlund på hittet Man Bli’r Forsinket Så Let. I 2014 fulgte Christian sin flotte debut op med albummet Vaskeægte, hvor Disse Dage og Solen Bager fik en del spilletid på DR’s radiokanaler.
Christian Hjelms karakteristiske stemme har man kunne følge fra midt i halvfemserne, hvor han var og er toneangivende i indierock/folkbandet Figurines, som til dato har udgivet fire albums samt EP’en Hey Girl. Hjelm er i solosammenhæng en sing & songwriter, der trækker på de bedste traditioner fra den danske sangskat, hvilken han fornylig var med til at hylde i Store Vega sammen med en del andre nyere og ældre musikkunstnere.

I nærområdet er, ved denne lejlighed trioen, Dit Held et godt bud på nogle, der kan leverer nye poetisk finurlige sange, der kan høres som et sydfynsk bidrag til den danske sangskat
Bandets omdrejningspunkt er guitarist og sanger Jens Hell. På Olferts bliver han, som stort set altid, flankeret af Tom Bjerg på kontrabas plus kor og sejlende fra Als kommer Adam Lastheim med sit piano.
Der skulle være mange gode grunde til at komme til det unikke spillested Olferts i Ollerup, og se, høre og smage hvad udviklet talent kan udrette, hvad enten kunstnerne har bosat sig i vores område, gør come back for en enkelt aften eller blot besøger os.