Dicte Hempler

Dicte og Hempler

24. august 2018
Arrangør

To af Danmarks mest markante sangere i international klasse har slået talenterne sammen. De har udsendt et fællesalbum med titlen ’Uppers’ – et album som flere gange blev benævnt som et af 2017 allerbedste albums!

DICTE + HEMPLER har siden 2010 markeret sig med årlige koncertrækker under navnet The Dark & Stormy Sessions, sædvanligvis bakket op af guitaristen Mika Vandborg har de trukket fulde huse på de danske spillesteder. I 2012 udmøntedes det i en liveudgivelse fra en koncert i København, men ’Uppers’ er deres første reelle studio album, og en fortælling om to sjæle der har fundet ind til en fælles smag og ægthed. Hvor der croones i en stemning af røg og skødesløs forglemmelse, vejskilte pegende mod Nashville og Memphis passerer revy, mens vi bevæger os transporteret af Mika Vandborgs længselsguitarer på et album, der består af sange, der vil gode historier og vibrerer i et musikalsk rum, der slår gnister. Dicte og Claus Hempler er blevet rost til skyerne for deres sublime samarbejde. Publikum har været vidne til 6* koncerter med to sangere, som klæder hinanden helt fantastisk. Bl.a. skrev Lars Rix, Berlingske, skrevet flg. om hans oplevelse på Smukfest: ”En ulastelig velklædt nydelse”… ”Dicte & Hempler leverede en forrygende intens, smuk dagdrøm af en koncert”. Og Lars Rix fortsætter: ”Dicte Madsen og Claus Hempler har hver for sig nogle af de mest sexede vokaler i dansk musik og sammen klæder de hinanden ypperligt”.

Presseklip: GAFFAs Jan Opstrup Poulsen skriver: ”Det er ualmindeligt elegant, når Claus Hempler lader sit prægnante croon tone frem i de stilsikkert fremførte sange, der for Hemplers vedkommende er som skrevet til en mørk og stormfuld nat.”

“Højdepunkterne står i kø på dette album […] disse to stemmer nærmest er født for hinanden”, mener KultuNaut og belønner med alle 6****** stjerner. KultuNaut fortsætter: ”… sammen har de fundet en melodi, som på en gang er rå, melankolsk og sensuel”… ”Ingen anden dansk sangerinde kan som Dicte fange øjeblikke af skønhed og mixe dem med den rå attitude, som også har været hendes varemærke siden de tidlige dage i Her Personal Pain…”. ”Dicte og Hempler er som genfødte med dette samspil”.

”Hvorfor har jeg ikke hørt denne stjernekonstellation før, er mig en gåde. For rygtet om deres grotesk geniale samarbejde burde have spredt sig som en steppeild i løbetid”, skriver Simon Staun i Fyens Stiftstidende, om en tidligere koncert på Posten i Odense

Menuen til denne dejlige aften er:

Laks Tandoori
Løg bhajier med stærk tomat og peberfrugtsalsa
Kartoffelsalat m. citron og urter
Belugalinsesalat m. bagte grøntsager
Spidskålssalat m. ristet sesamdressing
Ølandsbrød