20171020121258510_636440983785107457

Jacob Bellens

25. august 2017
Arrangør

TIDENS INDIESTEMME(R)

Fredag den 25. august kan Olferts præsentere en af tidens stærkeste stemmer Jacob Bellens i Ollerup Forsamlingshus. Glem alt om stjerneattituder og store klap-med-armbevægelser, men bag bjørneskægget og brilleglassene gemmer sig vores tids stærkeste danske indiecrooner: Jacob Bellens. Manden der lagde tangenter og stemme til bandene I Got You On Tape og Murder, før han steppede ud og gik solo i eget navn.

Nederst på siden kan du booke en helstøbt aften på med økologisk mad og drikke, Jacob Bellens intim koncert og med ”eftervarmning” af det unge sangskrivertalent Frederik Hallberg, der faktisk har startet sin musikalske løbebane i øvelokalet lige bag stedets scene.

Bellens havde sidste år et travlt år med en lang turné rundt i Europa og en sommer, der førte ham til både Roskilde Festival og Smukfest, og denne sommer lægger han, som eneste sted på Fyn, vejen forbi Olferts.

Det er blid klaver- og keyboardbåren indierock med international tilsnit. Hvis man ikke kender hans musikstil, kunne de første numre på albummet My Convictions fra 2014 være et sted at starte, og fortsæt endelig med den seneste, også anmelderoste, Polyester Skin. Hans sange kan beskrives som et legesygt møde mellem nærværende lyrik, sprøde Kasper Bjørke electropop-produktioner, og ikke mindst Bellens særegne og fængende vokal.

Politiken skrev om Polyester Skin: “… hans stemme og fraseringer er et dybt originalt indslag i dansk musik og hans sangskrivning er et kapitel for sig.” Information fortsatte: “… en af de helt særlige og vigtige figurer i det danske musikmiljø.” Gaffa konkluderede: “Med kursen sat mod internationalt format.”

Jacob Bellens musik og tekster har en evne til at kravle ind under huden, for at efterlade lytteren bevæget i en higen efter mere fra samme strube. Han har i de seneste år haft P3 og P6beat hits med blandt andre Back To You, My Conviction og Polyester Skin.
Hvis man vil dykke dybere i hans tidligere produktion, er der en lang række albums med I Got You On Tape og duoen Murder. Og faktisk forlyder det fra Jacob Bellens hjemmeside, at han er ved lave et nyt album, så måske får vi også nyt materiale at høre på Olferts.

FREDERIK HALLBERG

Når Jacob Bellens forlader scenen, bliver den overtaget af en af vores lokale talenter, Frederik Hallberg. En original sangsmed og moderne crooner, der vokset op i og tæt ved Ollerup gamle forsamlingshus. Han beskriver sig selv, som en utidig hestetyvspopdreng med sprød skorpe. Med simple melodier og spillen på klicheer tager han dig med ud hvor du kun kan flyde med.