Mere om Bisse og Traumecentret

Bisse er først og fremmest en fantastisk liveartist, ikke mindst når han optræder solo får han sine sange til at lette, så teksterne står lysene klart for tilhørerne.
Ordet bisse betyder oprindeligt at flakke om eller løbe omkring, og hans enorme produktion vidner da også om, at der har været fart over feltet hos Bisse. Siden han udgav sit første soloalbum i 2015 har han udgivet 14 albums på eget pladeselskab. Debutalbummet ”PMS” udgjorde første del af Bisses ”Blod-trilogi”, hvor alle tre album udkom inden for det samme år. Snart fulgte han op med endnu en trilogi, der består af ”Højlandet” med hittet Seks Hjerter Til Livet, ”19.6.87” og ”Tanmaurk,” der blev indspillet i samarbejde med Copenhagen Phil.

Koncert på Olferts 26. januar

I slutningen af 23 bød Bisse med sit 14. album publikum indenfor på Traumecentret. Bisse fortæller: “Det er et mindealbum om liv og død, håb og håbløshed, drøm og traume. Traumecentret er stedet, man kommer hen for at få helet sine sår.
På vores traumecenter behandler vi det sår, som aldrig helt vil hele; længslen efter de døde, og angsten for døden selv.”
På albummet bliver der rejst en række mindetavler i form af sange for folk, som er gået bort eller er blevet glemt. En af disse skæbner er Bisses farfars bror, som døde 22 år gammel i en arbejdslejr i Porta Westfalica under 2. verdenskrig. Bisse tog ned og besøgte arbejdslejren, og har brugt materialet fra turen til albummets visuelle udformning.
Alle Bisses sange er ifølge ham selv inspireret af situationer og oplevelser fra hans liv.
Selv om Bisses univers er helt hans eget med en blanding af pop, rock, punk og new-wave, er der også hentet gode takter hos så prominente kunstnere som Nick Cave, Kendrick Lamar og C.V. Jørgensen.
Som ung trubadurspire tog Thorbjørn Radisch Bredkjær sin guitar med og troppede op hjemme hos selveste C.V. Jørgensen for at spille en af sine egne sange for den danske mestersangskriver. Carsten Valentin nikkede anerkendende og rådede den unge mand til at give den gas og fortsætte. Det råd må man sige, at Bisse siden har fulgt.

Der er ingen tvivl om at Bisse passer perfekt til Olferts intime, lettere anarkistiske men alligevel tjekkede rammer. Kom og oplev en unik kunstner på et unikt spillested. Der er slet ikke så langt fra Kirke Hyllinge Højland til det sydfynske miniature alpeland, som man skulle tro.