Åben Band Aften – Oktober 2019

Lørdag, den 26. oktober holdt vi for 3. gang Åben Band Aften i Ollerup Forsamlingshus.

Der var 6 bands på plakaten, og der var fint besøg lige fra starten – både i salen og på scenen.

Malstrøm
Aftenen åbnede med Malstrøm, som hører hjemme i Svendborg.
Malstrøm består af 4 herrer, som stillede op i en klassisk rock-opstilling…. 2 guitarer, bas og trommer.

De spillede et godt sæt med egne danskesprogede sange om lidt af hvert. Der var god energi, og vi kunne godt mærke, at det ikke var første gang Maltrøm stod på scenen. Fedt! Så var efterårets Åben Band Aften da skudt godt i gang.

Født Nøgen
Efter Malstrøm fik vi besøg af Født Nøgen.

Født Nøgen har til dagligt 3 medlemmer, men var lørdag ramt af afbud. Ikke desto mindre leverede de en dejlig lille singer-songwriter-koncert med fine personlige sange akkompagneret af 2 guitarer. Materialet var også i Født Nøgens tilfælde deres eget, og det tåler bestemt at at blive spillet live – følsomt og nærværende… og vi fik lov til at høre deres debut!

Blue Manners
Tredje band på scenen denne dag var Blue Manners. De øver til dagligt i Ullerslev, men havde lørdag valgt at lægge vejen forbi Ollerup.

Blue Manners består af 4 herrer, der alle har spillet i flere forskellige sammenhænge. Selvom det vist nok var deres debut sammen, så virkede de svært upåvirkede, og de leverede et velspillet sæt med klassiske rock- og bluessange. Vi følte os helt trygge i deres selskab, og nød en halv times god musik.

Penthouse Crew
Så var det ellers blevet tid til endnu et debut-band. Penthouse Crew er hjemmehørende i det midtfynske, og tæller 6 mand (M/K) for fuldt musik. Bandet er ret nystartet, og det var deres første fælles optræden udenfor øvelokalet.

De siger selv, at de er i gang med at finde deres ståsted, men at det p.t. peger i retning af fest-/partyband. Den fest gav vi godt inviteres til!
Masser af rock-energi, god lyd, gode sange og gode musikere/sangere. Penthouse Crew kan man roligt invitere til fest.

Nøgne Klipper
Efter Penthouse Crew gik kendte ansigter fra tidligere Åben Band Aften’er på scenen.

Nøgne Klipper leverede 6 cover-numre udsat for Nøgne Klipper fortolkning. Sættet spændte fra country over tysk punk til MGP-sange i nogle rockede, upolerede versioner. Vi skulle hilse og sige, at Nøgne Klipper morede sig. Det gjorde publikum sikkert også.

Anima Ave
Sidste act denne lørdag aften var Anima Ave fra Svendborg. De skriver selv alt materialet, og de siger selv, at de spiller melodisk metal, og det gjorde de bestemt!

Der var fuldt tryk på fra starten. Det var tungt, melodisk, og pænt avanceret. De 4 unge herrer på scenen var ladet med energi, og det var en del af publikum også. Det er vist første gang, der er blevet headbanget i det omfang til Åben Band Aften.

Mange tak til alle de involverede, som også denne gang var med til at gøre Åben Band Aften til en succes.
Tak til de 6 bands for god musik. Tak til publikum for opbakningen… Det er nu sjovest at spille for et publikum!
Tak til de frivillige, som passede bar og fik tingene til at hænge sammen og tak til Jakob, som lavede lyd og koordinerede det tekniske med alle bands’ne!

Vi ses forhåbentligt alle i 2020 til endnu en Åben Band Aften!